Talkoot kesällä

2021 kesällä jatketaan talkoita

Kuvia vuoden 2019 talkoista Kuvagalleriassa.

Talkoot alkaa ma 19.7.2021 ja kestää reilun viikon ajan. Voit seurata leikkuun etenemistä Facebookissa ja tulla mukaan itsellesi sopivina päivinä.

Kiskon Kirkkojärven hoitoyhdistys ry järjestää vesikasvillisuuden, kuten kortteiden poistotalkoot. Talkoilla suojellaan järveä rehevöitymisestä. Samalla paranee asukkaiden oma viihtyvyys kun rannalta poistuu kasvustoa. Näihin talkoisiin me kutsumme Sinut lukija. Tässä tarvitaan yhteistä ponnistusta.

Leikkuu itsessään on konetyötä, mutta ruoko on ajettava rantaan. Jos sinulla on vene ja aikaa, niin ojenna auttava kätesi meille. Myös rannalla on puuhaa, jonka tekemisessä tarvitsemme talkooapua. Ruoko on kerättävä rannalle siten, että se on mahdollista kuljettaan traktorilla kompostointiasemille.

Voimme varauksella käyttää leikkuukalustoa myös muilla rannoilla. Voit myös ehdottaa omaa aluettasi siistittäväksi. Tällöin rannanomistajan on maksettava oma osuutensa kuluista ja osoitettava paikka, mihin kaislat voidaan nostaa kompostoitumaan. Hinta pelkän leikkauksen osalta on 130 €/tunti, lisäksi mahdolliset korjuu- ja maihinnostokulut. Ilmoita mahdollisista leikkuutarpeista ja talkooavusta Juha Puntalle p. 044 7221 322.